کدخبر : 181
سرویس : مقاله / گفتگو
تاریخ مخابره :    ۱۳۹۳/۱۰/۶ - ۱۴:۵۷
تحقیر و تخریب یک اقدام تحسین برانگیز در رسانه ملی
پنج شنبه هفته گذشته در بخش خبری 20:30 شبکه دوم سیما اتفاقی رخ داد که هیچکس گمان نمی برد از تریبون رسانه ملی تحقیر و تخریب صنعت خودرو در چنین سطحی صورت گیرد.

پنج شنبه هفته گذشته در بخش خبری 20:30 شبکه دوم سیما اتفاقی رخ داد که هیچکس گمان نمی برد از تریبون رسانه ملی تحقیر و تخریب صنعت خودرو در چنین سطحی صورت گیرد.
به گزارش «پرشین خودرو»، هر چند انتظار می رفت با روی کار آمدن دکتر سرافراز بر مسند ریاست رسانه ملی، تحولات عمده ای به ویژه در حوزه انعکاس اخبار رخ دهد، اما در بخش خبری یاد شده یک اقدام تحسین برانگیز و همسو با منافع ملی، به باد تمسخر گرفته شد.
به گونه ای که خبرنگار واحد مرکزی خبر با نشان دادن صف طولانی صادرات خودروهای ایرانی به عراق در الفاظ خود از عبارت نامانوس «پراید خطرناک تر است یا داعش؟» استفاده کرد. این در حالی است که صادرات خودرو آن هم در شرایطی که ایران اسلامی تحت فشار تحریم های و تهدیدهای بی رحمانه غرب قرار گرفته یک دستاورد در خور توجه به شمار می رود. از سوی دیگر مقایسه تولیدات صنعت خودرو که حاصل تلاش دهها هزار کارگر و صنعتگر ایرانی است، با یک گروه تروریستی منفور در دنیا به هیچ وجه اقدام شایسته ای نیست.
حال آنکه رسانه ملی بدون توجه به اهمیت این موضوع و معلوم نیست با کدام هدف، قیاس مع الفارغ داشته و آن را زیر سوال برده است. گرچه خودروسازان انتظار ندارند که رسانه ملی در صدد تمجید از این دستاورد خودروسازان ایرانی برآید، اما دستکم انتظار می رود که همسو با دیگر رسانه های منتقدی که همواره در تلاش برای زیرسوال بردن دستاوردهای کشور هستند، حرکت نکند.
گرچه انتقاد از صنعت خودرو به هدف بررسی چالش ها و یافتن راه حل مناسب برای توسعه این صنعت یک ضرورت اجتناب ناپذیر محسوب می شود، اما تخریب و تحقیر آن هم در رسانه ملی یک امر مذموم و ناپسند به شمار می رود. به عبارتی با وجود چنین رویکردهایی قطعا صنعت خودرو نیازی به تهدیدهای بیرونی نخواهد داشت.
آیا بهتر نبود به جای چنین تخریبی، خبرنگار واحد مرکزی خبر از روند حضور خودروهای ایرانی در عراق و رقابت با خودروسازان بزرگی از اروپا، آمریکا، کره جنوبی، ژاپن و حتی چین گزارش تهیه می کرد؟ به طوری که بسیاری از دارندگان خودروهای پراید در عراق (به گواه زائران اربعین حسینی) از این خودرو به عنوان سیاره الشعبیه (خودرو مردمی) یاد می کنند. حال اگر پراید خطرناکتر از داعش است چرا همچنان تقاضا برای این خودرو در عراق رو به افزایش است؟ مگر کسی این خودروها را مردم عراق تحمیل می کند؟
باید به این موضوع نیز توجه داشت که صادرات خودرو ایران در شرایطی اتفاق می افتد که سیاست های اقتصاد مقاومتی نیز از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده و توسعه صاردات نیز یکی از اهداف مهم آن به شمار می رود. آیا بهتر نبود همسو با منویات معظم له از این حرکت خودروسازان ایرانی حمایت شود. چه بسا ایشان در بازدید تاریخی خود از دستاوردهای صنعت خودرو ایران این رویکرد را مورد تاکید قرار داده بودند.
با این همه انتظار می رود رسانه ملی در انعکاس اخبار و رویدادها اجازه اظهارنظرهای شخصی و مبتنی بر احتجاجات عوامانه را به عوامل خود ندهد و با هدف جلب اعتماد عمومی و توجه به شاخص های نظام جمهوری اسلامی ایران نسبت به انعکاس اخبار اقدام کند.

پایگاه اینترنتی انجمن خودرو سازان ایران
چاپ خبر